Connect with us

SEO copywriter gezocht? | SEO copywriting | SEO teksten | Ervaren!

Seo teksten

SEO teksten

Niet elke tekst heeft dezelfde kwaliteit. Ook kan de doelgroep anders zijn. Voor kinderen zul je een andere tekst schrijven dan voor hoogopgeleide professors. Zelfs wanneer het onderwerp gelijk is, zal de woordkeuze anders zijn. Datzelfde geldt voor SEO teksten, maar in dit geval is de lezer geen kind of professor, het is Google of Bing of Yahoo. Wat zijn SEO teksten en hoe kun je deze schrijven?

Wat zijn SEO teksten?

SEO staat voor Search Engine Optimization, door de richtlijnen op de juiste wijze toe te passen zul je hoger scoren in de zoekmachines. Een belangrijk deel van de strategie is gebaseerd op SEO teksten. Deze teksten moeten niet alleen goed leesbaar zijn voor mensen (belangrijk!), maar ook voor de zoekmachines. Die maken gebruik van algoritmes en kunstmatige intelligentie om de kwaliteit van SEO teksten te bepalen.

Hoe kun je SEO teksten schrijven?

Een schrijver van kinderboeken heeft een andere schrijfstijl als een auteur van een encyclopedie. Ook bij SEO teksten moet je als schrijver rekening houden met diverse regels en richtlijnen waarin specifieke sleutelwoorden (keywords) en een optimale structuur van belang zijn. Daarom zijn er SEO copywriters die zich toegelegd hebben op teksten schrijven die voldoen aan de meest recente richtlijnen. Niet alle schrijvers kunnen dit soort teksten schrijven, kies dus voor een specialist in SEO teksten.

To Top